Legeplads

Skal dine børn have den bedste legeplads? Samm-sall leverer naturtro enestående og sikre legeredskaber, som giver et naturligt udtryk i haven. Legeredskaberne består af almindelige gynger, redegynger, rutsjebaner og vipper og meget mere, som er med til at give dit barn mulighed for mange timers leg.

Samm-Sall legeredskaber styrker dit barns motorik og giver masser af muligheder for at bruge fantasien med kreativ udeleg og fysisk udfoldelse.

Hos danske Samm-Sall er der stor fokus på design og kvalitet, og derved har redskaberne lang holdbarhed.

Samm-Sall leveres til hele landet og der er tidligere leveret til bl.a. institutioner, boligforeninger og campingpladser 

1 til 15 ud af 22

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 15 ud af 22

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Hvorfor er det vigtigt med en legeplads? 

At lege er en vigtig del af de sociale relationer og det sociale liv, da det skaber venskaber og er essentiel for børns udvikling. At lege skaber personlighed og udvikler den personlige intellekt. 

Det er vigtigt at skabe rene faciliteter og områder, så der er bedst mulighed for leg og fysisk udfoldelse. 

Ved at du skaber en have med gode legeforhold til dine børn, inspirerer du også børnene til et liv i bevægelse. Børn har brug for udfordrende lege og lege som styrker deres motoriske og sociale evner, så det vil sige at redskaberne skal være risikofyldte, men stadig så barnet føler at det har kontrol. Legepladsen skal selvfølgelig stadig være sikker for børnene at lege på, da det er noget af det vigtigste, når du skal udforme en legeplads. 

Når du skal skabe legepladsen er det vigtig at tænke i forskellige varierede muligheder. Sørg for at barnet kan hoppe, gynge, grave i sand og evt. en hule hvor de kan gemme sig lidt. Mange har glæde af et legehus hvor barnet kan være sig selv, og lave det barnet har lyst til. Du kan med fordel installere et lille køkken, hvor barnet kan stå og lave sandkager, lege med sand, vand og mudder. 

Det er vigtigt at børn får udviklet taktilsansen også kendt som følesansen. Det får de ved at få lov til at blive beskidt, og føle på alt hvad de oplever. Børn går ikke under udtrykket "man ser med øjnene" børn ser både med øjnene og hænderne. 

Hvis du er usikker på om taktilsansen er udviklet hos dit barn, skal du holde øje med følgende: 

Barnet føler at tøjet kradser, og mærker skal klippes af
Barnet kan ikke li´at få beskidte fingre og skal vaskes hele tiden
Barnet er ofte kræsent og har ikke mod på at smage
Barnet kan ikke lide lege hvor der er fysisk kontakt 

Hvis barnet er udfordret på nogle af ovenstående punkter, er det en god idé at få det udfordret hos barnet. Lav fx et mudderkøkken hvor de må gratte, og udfordre sig selv.