Gulve

Dit nye gulv er en vigtig del af din indretning. Derfor har vi hos Netbyggemarked.dk samlet et stort udvalg af flotte kvalitets gulve i både højtrykslaminat, laminat og trægulve. Uanset om du lægger vægt på at dit nye gulv skal være slidstærkt, du vil have det flotteste og mest moderne design, eller du synes bedst om parketgulve i ægte træ, så har vi gulvet til dig. 

Du finder gulve til billige priser, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Er du i tvivl om, hvilket gulv du skal vælge, så er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder altid klar til at give dig en kvalificeret rådgivning omkring valg af dit nye gulv.

Hvad skal jeg tænke over omkring mit nye gulv? 

Når du skal til at købe nyt gulv, skal du tænke over, at det er et gulv du skal have i mange år. Der er mange valgmuligheder, og som du kan se her hos Netbyggemarked.dk, er der et utal af muligheder for at finde det gulv som passer dig, hvad angår valg af træsorter, farver og overfladebehandlinger. 

Hvis du vælger et trægulv, har det været brugt som gulvbelægning i mange år, får du et stykke natur ind i dit hjem. Faktisk anslåes det at der er ca. 80 % af de danske hjem, der har trægulv.
Træ er et levende produkt som udvider sig og trækker sig sammen alt afhængig af luftfugtigheden i hjemmet, hvilket skal huskes når gulvet lægges. Et trægulv kan slibes mange gange, og har derved mange års levetid. 

Et plankegulv er brædder i et stykke, hvilket giver et utrolig smukt og eksklusivt udtryk. Et plankegulv er et stærkt gulv der kan holde i mange år.  

Et parketgulv er to eller tre træstave der er samlet til et bræt, i dag er det oftest 3 rækker. Et parket gulv har ofte et mere levende udtryk end plankegulve, da farvenuancerne er mere tydelige. Et parketgulv kan både lægges flydende, som fast gulv eller med kliksystem. 

Hvis du vælger et stavparket gulv, er det enkelte smalle stave, og lægges ofte i det klassiske sildebensmønster. Dog er det kun fantasien der sætter grænser for dette gulv, da det er kan lægges i et utal af mønstre. 

Kan jeg lægge trægulv i alle rum? 

Når du skal lægge trægulv, er det en god idé at tænke over hvilket rum det skal lægges i. Fx er badeværelset ikke et oplagt sted, da vand trænger ned, og vil lave skader på gulvet. Nogle rum er derfor mere oplagte at lægge fliser i. Entrén er et knudepunkt og mange går igennem hver dag og stiller deres fodtøj. Derfor er et også et gulv som slides meget, og derfor kan det være en god idé at vælge klinker.
Derudover er køkkenet også et sted hvor gulvet slides meget. Der tabes mange ting i køkkenet både bestik, glas, tallerkner, og fødevarer. Derfor får gulvet mange mærker, som sætter sine spor. 

Husk også, at hvis du samtidig skal have gulvvarme, skal du være sikker på at gulvet er egnet til den varme gulvvarme giver. 

Hvilket udseende skal mit nye gulv have? 

Når du er sikker på hvilken type trægulv du vil have, skal du tænke over hvilket udseende du ønsker.

Lyse trægulve har været populære i mange år, og kan både sammensættes med mørke tunge møbler og lyse fine møbler. Dog skaber de lidt tungere mørke møbler en flot kontrast til det lyse gulv. Lyse trægulve er samtidig gode til små rum, da et mørkt trægulv ofte vil sluge lyset og gøre at rumment virker mindre.

Mørke trægulve er også utrolig smukke, og passer rigtig godt ind i det klassiske hjem, med lidt tungere indretning. Også hvis det er et hjem med store vinduespartier, er mørke gulve et oplagt valg, da det sluger lyset, og ikke skaber så meget genskin fra gulvet. Lyse gulve kan helt blænde, hvis der kommer meget sollys på. 

Hvilken overfladebehandling skal jeg vælge til mig trægulv?

De lakerede gulve er ofte lakeret fra fabrikken hvor de er lavet, hvilket betyder at gulvet kan bruges så snart det er lagt. Hvis du vælger et lakeret gulv, kan der vælges mellem klar lak, mat lak, eller en hvid lak.
Et lakeret gulv er meget slidstærkt, da lakken også fungerer som slidlag.

Et olieret trægulv, er ofte også olieret på fabrikken. Det er desværre ikke lige så slidstærkt som et lakeret gulv, men er nemmere at vedligeholde.
Hvis der er sket uheld med gulvet, kan du ofte bare slibe det givne område, og give det olie. Hvor imod hvis der sker noget med et lakeret gulv, er det ofte hele gulvet der skal slibes og lakeres på ny. Olieret gulve skal plejes efter behov, men det kan være en fordel at give det olie 2-3 gange om året.